top of page

NIEUW
LEIDERSCHAP

haal het beste uit anderen
 

Tijn_Instructie.jpeg

Dit traject is op jouw lijf geschreven als je:

  • Je aanwezige leiderschapskwaliteiten wilt ontwikkelen.

  • De ambitie hebt om een vernieuwende leiderschapsrol te vervullen.

  • Begrijpt dat leiderschap over mensen gaat 

  • Je realiseert dat de meeste invloed van de leider op het eigen team heeft (van directie tot operationeel groepsniveau)

  • Vindt dat iedereen in een team het team versterkt met eigen talenten.

  • Wilt dat elk teamlid erbij hoort en zichzelf kan zijn.

  • Het beste uit jezelf en je team wilt halen.

  • Het erover eens bent dat een team de meest fundamentele bouwsteen van elke organisatie is.

  • Je je wilt onderscheiden en een unieke bijdrage hebt aan deze veranderende wereld.

Dit traject biedt jou de tools, inzichten en begeleiding om je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen en jouw doelen als leider te realiseren.

Waar hebben we het over?

Nieuw leiderschap is de stijl die perfect aansluit bij deze moderne tijd. Hoewel samenwerken met anderen om doelen te bereiken niet nieuw is, legt nieuw leiderschap de nadruk op het vinden van de juiste balans tussen individuen, doelstellingen, middelen, de organisatie en de bredere context waarin we opereren. Het omvat ook het groeiende bewustzijn dat onze planeet niet onuitputtelijk is en dat we verantwoordelijk moeten omgaan met middelen, terwijl we ons bewust zijn van de impact van organisaties op de maatschappij en de wereld als geheel.

 

Leiderschap is een fascinerend concept, omdat het de mogelijkheid biedt om je eigen doelen te verbinden met die van anderen en zo bij te dragen aan een groter geheel. In het nieuwe leiderschap zijn inclusiviteit en duurzaamheid onderscheidend.

Inclusief, omdat iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren in een sociale en veilige werkomgeving. Duurzaam omdat onze middelen (binnen en buiten de organisatie) beperkt zijn. 

 

Er zijn talloze boeken geschreven over leiderschap. De meeste richten zich op topmanagers van grote organisaties. Laten we eerlijk zijn, daar bevind jij je (nog) niet. Ze schrijven alsof je leiderschap kunt kopiëren zonder context te geven. In de tussentijd heb je behoefte hebt aan praktische handvatten om jouw leiderschap verder te ontwikkelen. Je zoekt geen standaard leiderschapsmodel, maar wilt je eigen authentieke stijl ontdekken en ontwikkelen. Wij leggen de nadruk op hoe je dat doet in plaats van wat het is. Talent Nomads helpt je door hybride leren en met maatwerk coaching daarbij. Een authentieke leider weet hoe je elke dag opnieuw doelen kunt realiseren, verantwoordelijkheid kan nemen voor eigen acties en impact kan hebben op anderen en de omgeving. Je hebt al de eerste stappen gezet door leiderschap over jezelf te nemen bij persoonlijk leiderschap. Nu ben je klaar voor de volgende stap: het leiden van anderen.

bottom of page