top of page

EFFECTIEF
LEIDERSCHAP

effectieve leiders zijn de sleutel tot succes 

Tijn_Instructie.jpeg

Volg ons unieke InCompany jaarprogramma voor (toekomstige) leidinggevenden rol op mid-level (maximaal 10 deelnemers).

 

✔︎ Vorm een hecht managementteam voor een sterke organisatie.

✔︎ Leer verschillende leiderschapsstijlen en weet wanneer je welke in kunnen zetten.

✔︎ Ga de uitdaging aan met jezelf zodat je dat ook aan anderen kunnen vragen.

✔︎ Ontwikkel je leiderschap zodat jij niet in 'managementtrap' valt die hiernaast beschreven staat.

✔︎ Onderscheid jezelf lever jouw unieke bijdrage hebt aan deze veranderende wereld.

Heb je interesse? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie. 

Leiderschap gaat over mensen, managen gaat over bedrijfsprocessen. Maar managers zijn vooral bezig met het blussen van brandjes en te weinig toe aan hun leiderschapstaak. Je hebt hun handen vol aan korte termijn oplossingen en maar weinig tijd voor hun medewerkers en vraagt je af: 'kan ik dit wel?'

De meeste (toekomstige) managers worden geleefd en hun agenda is overvol. Door te weinig inzicht in de kwaliteiten van eigen medewerkers wordt delegeren moeilijk en is het zelden naar tevredenheid. De valkuill is dan om op de inhoud in te gaan of het zelf te doen. Door gebrek aan leiderschap verlaten veel medewerkers je organisatie omdat ze niet gezien en erkend worden door hun leidinggevende. 

 

Elke medewerker verdient een inspirerende leider. Iemand die je inspireert, motiveert en soms ook aanspreekt. Iemand waar je terecht kan als het nodig is. Hedendaags leiderschap vraagt om 'social and sustainabel awareness'. Leiderschap is méér dan 'tough leader' spelen. Een excellerend leider weet het evenwicht tussen delegeren & zelf doen, luisteren & spreken en denken & doen. Een effectieve leider weet hoe te schakelen tussen stijlen en bewaakt zijn eigen draagkracht. Een excellerend leider doorziet groepsdynamiek, weerstand en weet hier profijt uit te halen. Een effectieve leider is krachtig en durft daarbij kwetsbaar te zijn. Je kent zelf vast ook wel iemand waar je zo veel aan had. Dus wordt het zelf maar dan vooral op je eigen manier. 

Ja, ik wil meer weten

over het InCompany programma

EXCELLEREND LEIDERSCHAP

bottom of page