top of page

REIS VAN DE HELD

Happy-senior-woman-hiker-taking-a-selfie

SAMENVATTING VAN​

DE REIS VAN DE HELD

DUUR

4 dagen​, en 1 terugkomdag

AANVANG

Uitgesteld i.v.m. Covid-19, nieuwe data volgen z.s.m.

INVESTERING

€ 1.875 exclusief BTW

inclusief locatie- overnachtingskosten

INHOUD VAN DE 

REIS VAN DE HELD m/v

Waar hebben we het over?

Je zit in een vast patroon, maar er knaagt iets. Je weet niet precies wat. Je wilt op weg, op reis, iets anders. Je zoekt maar 'zin' in je leven, privé of werk. Je bent niet de eerste. Het thema is al eeuwenoud. Dit thema komt in meer of minder mate in ieders leven voor. Het beschrijft in essentie de ‘levensreis’ of spirituele zoektocht die je aangaat op zoek naar je eigen identiteit, zin en betekenis. Er zijn vele trainingen en cursussen om de ‘reis van de held’ te gaan. Wij doen het echter op een eigen verrassende manier die past bij een Talent Nomad.

 

Deze zoektocht geven wij vorm via de 'Reis van de held'. Het is gebaseerd op het boek ‘The hero’s journey’, van de schrijver en hoogleraar comperatieve mythologie Joseph Campbell. Hij ontdekte een terugkerend thema dat in verhalen uit alle culturen en windrichtingen keer op keer terugkwam. In deze, en andere eeuwenoude, verhalen zit de held(in), jij dus, in een vast patroon en gaat door een bepaalde gebeurtenis of noodzaak op reis.

Campbell onderscheidt een aantal stappen die de held doorloopt als deze op reis gaat: de roep, de ontmoeting (helpers/stopper), de proef, de obstakels, de schat, de terugkeer (wijzer en rijper). Dit thema noemde hij ‘de reis van de held’. Dit thema zie je in bijna alle boeken, verhalen en films. Enkele voorbeelden van dit thema zijn te zien in Harry Potter, The Lord of the Rings, Malificent, en Frozen.

Bij Talent Nomads begeleiden wij je op je eigen reis op basis van dit eeuwenoude en beproefde thema. Je gaat op zoek naar wat je onrustig maakt, waar je naar toe wilt groeien, wat je tegenhoudt, wat je kan helpen, hoe je de schat(ten) in jezelf kunt inzetten, hoe je obstakels overwint en dan wijzer en rijper nieuwe stappen zet in je leven. Maar dan wel op de Talent Nomads manier: het avontuur aangaan...

DOWNLOAD HIER ALLE INFORMATIE

(en hier de printvriendelijke versie)

Inschrijven

Ja, ik schrijf me in voor
Na inschrijving heb je nog 14 dagen bedenktijd
bottom of page