top of page

CAREER START -

YOUNG PROFESSIONAL

iStock-836684886.jpg
shutterstock_1021679707.jpg

Voor wie zijn deze programma's bedoeld?

Voor iedereen die:

  • die aan het begin van zijn carrière zit of nog maar een paar jaar ervaring heeft

  • hulp kan gebruiken bij het kiezen van de juiste werkomgeving

  • wil werken aan persoonlijke effectiviteit en professioneel persoonlijk leiderschap

  • behoefte heeft aan een sterke professionele identiteit

  • het beste uit zichzelf wil halen

  • aanvullende persoonlijke en sociale vaardigheden wil leren

  • behoefte heeft aan persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

KERNVRAGEN

Wat kan ik al als persoon? Waar wil ik gaan werken? Hoe ga ik het verschil maken? Wat heb ik daarvoor nodig?

Waar hebben we het over?

De eerste stappen zijn gezet. Je staat aan het begin van je carrière. Op je werk wordt veel van je verwacht en privé sta je voor belangrijke vraagstukken. Want hoe zit het met de financiën? Is het tijd om een huis te kopen? En hoe gaat het in de liefde? Is er een kinderwens? Het hoge tempo en de druk vanuit je omgeving in deze levensfase veroorzaakt vaak spanning en stress waardoor je het overzicht verliest en verder van jezelf af komt te staan. Je wordt geacht keuzes te maken en adviezen te geven zonder dat er een ‘goed’ antwoord bestaat. Jij moet zelf het oordeel ‘voldoende, goed of niet’ geven. Je komt erachter dat naast je vakkennis vaak een beroep wordt gedaan op andere vaardigheden. Mensen letten meer op je persoonlijkheid en je sociale vaardigheden. Collega’s genoeg met dezelfde kennis, dezelfde opleiding. Dus hoe onderscheid je je eigenlijk?

 

In deze fase van je carrière is het belangrijk om authentiek te blijven in een omgeving die bij je past. Hierbij komen vragen als:  Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat zijn mijn sterke punten en wat de mindere? Hoe vind ik een omgeving, zodanig dat ik het best tot mijn recht kom? Vaak ben je bang dat als je voor het één kiest, je het ander uitsluit (FoMo). Je wilt weten welke vaardigheden je nog verder moet ontwikkelen om je te onderscheiden in je peergroup. En voor je het weet, zie je door de bomen het bos niet meer en durf je geen besluit meer te nemen. Blijf je dan zitten wachten op betere tijden, begin je aan iets nieuws of ga je ‘eerst maar eens een lange reis maken’? Of… ben je klaar met uitstellen en ga je de uitdaging aan?

 

Talent Nomads geeft jou het vertrouwen dat je je eigen koers mag varen, wars van wat anderen ervan vinden of van je verwachten. Een koers die jou past, een koers die jou weer aan het stuur zet en de regie over je leven teruggeeft.

QUICK CAREER START

TALENT PROGRAM

Een intensief kort programma van 4 dagen wat je een voorsprong geeft als je in het begin aan je carrière zit.

YOUNG

PROFESSIONAL PROGRAM

Een programma van 6 blokken verdeeld over een heel jaar, gericht op het aanleren van aanvullende persoonlijke en sociale vaardigheden voor het begin van je carrière. 

Dit programma is vergelijkbaar met een traineeship.

DIGITAL NOMADS

TALENT PROGRAM

Heb je een Gap Year of wil je dat nemen omdat je niet weet wat je wilt studeren of waar je wilt werken? Verspil dan geen tijd. Wij helpen je met het maken van een keuze die bij je past.

Dit programma is ook geschikt als quick scan voor je talenten en mogelijkheden.

Schermafbeelding 2018-07-08 om 17.32.21.
shutterstock_739232290.jpg
The-Nomads-Bus-105-van-124.jpg

Na afloop ben je in staat de juiste beslissingen te nemen vanuit eigen kwaliteiten en daar verantwoordelijkheid voor te dragen. Je bereikt gemakkelijker je doelen en hebt weer regie op je leven.

Neem zelf het heft in handen, anders doet een ander het voor jou.  

bottom of page