top of page

AUTHENTIEK
LEIDERSCHAP

een authentieke leider durft zichzelf te zijn

Tijn_Instructie.jpeg

Dit traject is op jouw lijf geschreven als je:

  • Je aanwezige leiderschapskwaliteiten wilt ontwikkelen.

  • De ambitie hebt om een vernieuwende leiderschapsrol te vervullen.

  • Begrijpt dat leiderschap over mensen gaat 

  • Je realiseert dat de meeste invloed van de leider op het eigen team heeft (van directie tot operationeel groepsniveau)

  • Vindt dat iedereen in een team het team versterkt met eigen talenten.

  • Wilt dat elk teamlid erbij hoort en zichzelf kan zijn.

  • Het beste uit jezelf en je team wilt halen.

  • Het erover eens bent dat een team de meest fundamentele bouwsteen van elke organisatie is.

  • Jij je wilt onderscheiden en een unieke bijdrage hebt aan deze veranderende wereld.

Waar hebben we het over?

In essentie is leiderschap altijd authentiek: het is leiderschap dat bij jou past. Jij moet zó flexibel zijn dat jouw stijl afhankelijk van de situatie directief, coachend of dienstbaar is. Alle voor het woord 'leiderschap' geplakte bijvoeglijke naamwoorden (participatief, verbindend, kaderstellend, etc) zijn stijlen of liever varianten van de kern van leiderschap. Elke leiderschapsstijl is geschikt maar afhankelijk van een cultuur of een situatie. Een authentiek leider weet te schakelen. Een authentiek leider kent de eigen voorkeur, de eigen kracht en ook wanneer deze de benodigde stijl niet bezit. Een groot leider is in staat om dan een stap opzij te zetten en een ander de positie (eventueel tijdelijk) over te nemen. 

 

LLeiderschap is een fascinerend concept, omdat het de mogelijkheid biedt om je eigen doelen te verbinden met die van anderen en zo bij te dragen aan een groter geheel. Bij authentiek leiderschap is inclusiviteit een belangrijk element, omdat iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren in een sociale en veilige werkomgeving.

 

Er zijn talloze boeken geschreven over leiderschap, maar vaak richten ze zich op topmanagers van grote organisaties. Laten we eerlijk zijn, daar bevind jij je (nog) niet. In de tussentijd heb je behoefte hebt aan praktische handvatten om jouw leiderschap verder te ontwikkelen. Je zoekt geen standaard leiderschapsmodel, maar wilt je eigen authentieke stijl ontdekken en ontwikkelen. Wij helpen je daarbij met maatwerkcoaching in ons unieke hybride jaarprogramma. Een authentieke leider weet hoe je elke dag opnieuw doelen kunt realiseren, verantwoordelijkheid kan nemen voor eigen acties en impact kan hebben op anderen en de omgeving. Je hebt al de eerste stappen gezet door leiderschap over jezelf te nemen bij persoonlijk leiderschap. Nu ben je klaar voor de volgende stap: het leiden van anderen.

InCompany Maatwerk Programma!

bottom of page